<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d886952601074214657\x26blogName\x3dme+is+me\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aliaalike.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aliaalike.blogspot.com/\x26vt\x3d-2299398178588088175', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

can i keep on hoping?
my smile hides my tears.





people. stay awesome. hear this. i dedicate to him.



Wishes
hey people. name given was alia. freaking thirteen. find me at twitter or tumblr or facebook. i'm all ears bruh. follow me maybe? xx

Twitter

Credits
Layout by mymostloved*,
Graphics from obsequious
Background from fivepointsapart
Colors from here
I know she can.
Wednesday, 22 February 2012 // 22:55





Aku sure susah untuk someone lupakan orang yang dia sayang sangat. Orang yang menjaganya selama ini. Orang yang tak pernah jemu menyayangi diri ini. Orang yang memberi makanan kita siang dan malam. Sesungguhnya kasih seorang bapa juga tiada nilainya. Sangat besar. Pasti sedih apabila bapa kita pergi meninggalkan kita buat selama-lamanya. Aku nak cerita pasal tajuk tersebut. Bismillahirrahmanirrahim ...

Semalam, aku bengang dengan seorang cikgu ini. Mengapa? Privasi, tidak perlu tahu. Cuma class mates aku je yang tahu. Hal kelaslah katakan. *jeling tajam-II* So time cikgu ni masuk, aku pergi sickbay. Aku tetiba sakit perut betul betul. Gastrik kot. Tapi takdelah teruk mana pun. Tetap kena pergi klinik pukul 2.30 petang.

Pukul 1 petang aku pergi sickbay dengan Erma. Tetiba ada seorang akak ni datang lima minit lepas kitorang. Aku daftar terus baring kat katil then tidur. Malas nak sembang sembang. Pastu 1.30 akak tu ajak pergi lunch. Kitorang mula mula tak ikut. Then tetiba ikut but kitorang lambat sikit. Kitorang lunch sama sama. Blablabla. Borak borak kat table. Baru aku tahu, nama akak tu, Kak Farhana, f3.

Then masuk sickbay semula pukul 2. Kak Farhana tanya boleh solat tak, aku jawab tak, then cakap "ehh, boleh, boleh." Dia gelak, hahaha. Lepas dia habis solat, dia paskan telekung kat aku. Nak kasi pinjam. Mwehehe. By 2.30, makcik yang jaga sickbay datang ajak kitorang semua pergi klinik. Aku kena paksa doh. -.- F1 yang pergi cuma aku and Qamarienna. Erma ada ubat sendiri.

Kitorang pergi dengan Kak Farhana, Kak Yaya, Kak Shadiah and Kak Ayuni. Trip over ke klinik kerajaan seremban. Hahaha. Kak Yaya & Kak Shadiah pergi klinik pergigian. Aku, Ina, Kak Farhana and Kak Ayuni pergi klinik seremban tu. Masuk ambil no giliran. Aku room number 2. Aku nak duduk but depan tu ramai americans and lelaki. Kak Farhana tiba tiba datang and suruh aku duduk sebelah dia. Aku duduk jelah. Hehe.

Tak sangka, sama room. Both room number 2. Sambil menanti giliran, kitorang sembang sembang. Dia tunjuk aku gambar seorang lelaki. Dia tanya, "handsome tak?" Aku jawab, "handsome, boyfriend eh?" "Taklah, arwah ayah." Oh my god! *shocked* Baru aku ingat! Kak Farhana punya ayah meninggal dunia tak lama sebelum ni. Ada buat pengumuman. Aku tak sangka dapat jumpa dia kat sickbay. Aku terus cakap "oh, sorry. :(" Katanya, "takpe. :)"

Aku macam, hmm. Dia tanya aku, aku ada kan waktu dia buat pengumuman tentang pemergian ayahanda Kak Farhana tu, aku cakaplah ada. Dia kata, "tulah kan.. Stress gila time tu. Nak study pun tak boleh." Aku kesiankan dia. Sangat sangat. *senyap seketika* Then Kak Farhana tanya, "muka akak ni nampak garang ke?" Aku jawab, "sikitlah. Hehe." Dia kata kalau nak tahu dia garang tak, tanya Syazwani. Okay, I'll ask that girl. :D

Then dia cerita pasal CS aku. Dia kata CS aku dulu ada kakak kat situ. Aku cakaplah aku pun ada kakak kat situ. Dia tanya siapa, aku jawablah Kak Aina Qasrina. Dia terperanjat. Dia kata, "but seriously, muka tak sama pun." Aku cakaplah dia ikut muka mak. Hahahaha. Then then, giliran aku diseru. Aku masuk jumpa doktor. Aku keluar je, Kak Farhana tanya doktor cakap apa. Aku cakap, gastrik sikit.

Balik tu kitorang banyak gurau senda. Dia sempat cerita macam mana ayah dia accident. Aku tak sanggup nak cerita. Sedih sangat. Hmm, tulah kann. Kesian sangat kat dia. Dia stress sangat. Pastu tadi time rehat aku pergi koop. Terserempak dengan dia. God! Happy sangat. Mula mula dia lambai kat aku cakap hai. Aku sengih then balas hai balik. Dia tanya dah sihat ke? Aku cakap bolehlah cuma pening sikit. Hehe.

Aku dengar dia batuk. Hmm. Dia nampak happy. But bila kau duduk betul betul sebelah dia, kau boleh rasakan kesedihan dia. Aku renung mata dia senyap senyap. I can see sadness in it. See your father die in front of you. Sure stress. Takziah, Kak Farhana. Al-Fatihah buat ayah akak.

I know you can stand this test. I can feel that you're a strong girl. Thank you for caring bout me while I'm in the sickbay and clinic. :)