<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d886952601074214657\x26blogName\x3dme+is+me\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aliaalike.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aliaalike.blogspot.com/\x26vt\x3d-2299398178588088175', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

can i keep on hoping?
my smile hides my tears.





people. stay awesome. hear this. i dedicate to him.



Wishes
hey people. name given was alia. freaking thirteen. find me at twitter or tumblr or facebook. i'm all ears bruh. follow me maybe? xx

Twitter

Credits
Layout by mymostloved*,
Graphics from obsequious
Background from fivepointsapart
Colors from here
Tunku Kurshiah College. ♥
Sunday, 22 January 2012 // 11:06


Tunku Kurshiah College

Assalamualaikum. Sekarang ni aku tak tahu apasal aku suka gila babun kat TKC tu. Homesick memang homesick tapi memang enjoy gila duduk sana. First week gila benci. Rasa nak balik, nak balik. Tapi sekarang jadi suka gila. Nak balik but dengan kawan kawan. Dorm mate aku semua sporting habis. Tak terkatalah happynya duduk sana.

First week kitorang banyak kena dengar motivasi, ceramah, penerangan and so on. Bosan gila. Usually aku tidur time cikgu bagi ceramah panjang panjang kat depan. Kalau buat lawak okaylah jugak. Ni tak, kosong gila. Habuk pun tadak. Rasa cam nak lari balik rumah je. Nak peluk bantal busuk aku ketat ketat.

Then second week dah start belajar. Bohonglah kalau aku cakap aku tak tidur langsung. Hikhik. Enjoy gila tidur dalam kelas. Then ada satu haritu kelas kitorang buat pemilihan penolong ketua kelas. Aku volunteer nak jadi penolong. Tup tup aku dapat jadi sebab ramai budak vote aku.

Second week tu jugaklah kitorang dah start latihan untuk Talent Time. Aku nak masuk acting but kena tapis tapis tapis. Last last terkeluar. Aku pun berdaftarlah masuk dikir barat sebab semua pelajar tingkatan 1 wajib terlibat dengan talent time tu. Pastu dikir barat ada pemilihan untuk siapa yang nak main percussion. Aku dipilih. Aku main gong. Gila senang kotttttttttttt !

Every night kitorang ada latihan talent time tu. Petang kitorang training sukan lawan antara rumah. Aku masuk basketball. Walaupun aku just reserve time tu but at least dapat main. Kitorang dapat number one pulak tu! Memang happy gilalah semua ahli rumah Tun Fatimah.

Netball dapat second place, athlete dapat first and third & hockey dapat first place gak. Kalau dikira logik akal, Tun Fatimah menang overall. Bonda pengetua kata nak bawak semua ahli rumah sukan yang menang pergi Labuan.

Sehari sebelum show, kitorang buat full rehearsal. Aku main gong cam orang nak mati. Tak dengar langsung. Kak Ika, CS yang train kitorang dikir, gila tak ngamuk. Dia emo gila lepas show. Dia cakap gong perlahan gila then dak dak dikir suara tak kuat. Memang tertikamlah jiwa aku. Tapi aku senyap je.

Time show betul betul yang hari talent time tu, nahhhh, amekawww! Aku tataw aku bengang kat sape but aku pukul gong sekuat hati aku. And know what, dikir barat menang persembahan terbaik. Kak Ika happy gilaaaa. Kitorang pun happy. Then dia dengan seniors dikir yang lain panggil budak dikir masuk kelas N jap.

Kitorang masuklah. Then diorang cakap kitorang takleh balik. Kena wat show kat Seri Menanti lah bagai. Boleh peluk parents 30 min je. Kena stay kat college sampai hari Ahad. Babun! Nangis ah kitorang. Then diorang cakap ini itu then minta maaf. Katanya joke je. Janganlah nangis. Happy gila dapat cry dengan seniors! :'D

Kfine. Aku tak tipu. Aku dah malas nak cakap pasal sekolah aku tuu. Sekarang aku nak cakap pasal 2 orang kakak yang sumpah aku sayang gila babun kat diorang. Kyaaaa ~ Namanya Kak Hadee & Kak Zahiah. Aku selalu terpanggil Kak Zahiah dengan nama Kak Dalili. Itu badge name. Tak boleh tak boleh.

Kak Hadee. Aku mula rapat and kenal dia time practice basketball. Kan dia coach kitoranggg. Aku suka tengok dia main basketball. Dia main sumpah macam orang yang dah memang professional. Jealous aku weh. And then lepas habis show talent time dikir, aku naik kat tempat duduk atas. Kak Hadee ada kat situ. Dia gaklah yang tegur aku dulu.

K k k. Ramai kawan aku jealous. Dia dah tegur, aku pun berdiri sebelah dia. Cam tak caya je kottt. Lagi ah kawan aku jealoussss. Btw, aku je budak f1 yang boleh tangkap balingan bola dia dengan kemas. Wekkk. Jealous lagiiiiii. :p

Kak Zahiah. Ni aku gila babun sayanggggggg ahh. Aku rasa dialah senior yang paling take care about aku. Maybe dia tahu aku ni lambat loading sikit. Hikhik. Aku ingat lagi first time jumpa, dia paksa aku makan biskut yang dia kasi. Sedapppp!

Then ada sekali time practice, dia tanya aku okay tak sebab aku cam sad je. Then aku cakap okay. Then dia usap kepala aku. Awww!! Everyday dia kalau nampak aku mesti tanya aku okay tak. Memang tak pernah orang layan aku camni. That's why aku sayang sangat kat Kak Zahiah. But not as a lesbi.

Hahaha. Dah cukup panjang kan kan kan? Kbaiiiii. Nanti kalau ada pape lagi, aku blogging lagi. Insya-Allah. Assalamualaikum. :))